Ce magazine am ajuns să iubesc pe timp de pandemie și de cine fug

Heeei, bine am revenit, mult am mai lipsit 😀

         Știu, știu, am lipsit mult timp, nejustificat oarecum, dar cred că ultimele luni ne-au schimbat tuturor, într-un fel sau altul, stilul de viață. Nu am stat degeaba. Am avut multe super-activități de care chiar sunt mândră, deși m-au obosit destul de tare. De la cursuri online, ori face-to-face, pentru mine, pentru cariera mea, la sport, citit, lucrat adesea pentru a finaliza și masterul care mi-a consumat foarte mult timp în ultimii doi ani, filme, câteva zile și seri cu familia și prietenii, și uite așa a alergat timpul mai repede decât credeam. Am început să conturăm cu mânuțele noastre un loc pentru cei care vor veni la mare în verile următoare. Multe proiecte, zâmbete și timp petrecut făcând ceea ce iubim. Peste toate astea se adaugă serviciul, care nu e de neglijat ca timp și energie utilizate. Daaar, o activitate pe care am tot avut-o în această perioadă și care nu mi-a consumat energie, ci doar economii, a fost shopping-ul. Online, cum altfel, nu am călcat prin mall nici după redeschiderea lor, fiind oarecum norocoasă, neavând dimensiuni atât de pretențioase, nici la haine, nici la încălțăminte.

Magazinul meu online preferat, de la pandemie și pentru totdeauna, cu care am avut o conexiune de la prima comandă este disponibil pe o pagină de instagram: vintage_concept_store. Am comandat de muulte, multe ori de la ei și de fiecare dată am fost super mulțumită, atât de calitatea produselor, dar și de comunicarea pe care am avut-o. Așa cum le-am spus după fiecare comandă, mi-au trimis zâmbete, atât prin ceea ce au alesesem, dar și prin micile surprize pe care le fac clienților fideli. Credeți-mă nu sunt atât de mici, pentru mine au fost uriașe de fiecare dată.

   De la sacouri elegante, la rochițe de plajă colorate, am dat viață și energie dressing-ului meu, mai ales într-o perioadă în care zâmbetele ni s-au ascuns după o mască. Au atât produse vintage, second-hand, dar la o calitate superioară, cât și produse noi, majoritatea, doar că prețurile sunt mult mai ok față de magazine, iar uneori, am avut impresia că hainele pe care ei le expun fac parte din niște colecții secrete, pentru că nu le-ai văzut purtate atât de des de alte persoane, deci te simți mai mult decât fain purtându-le. Avantajul principal față de alte magazine cred eu, e că sunt oamenii grozavi din spatele postărilor. Mi-au răspuns de fiecare dată când am avut întrebări legate de lungime, talie, dimensiuni în general, culori, materiale, disponibilități. Și nu, nu m-au plătit să le fac reclamă Eu le-am promis că voi scrie despre ei după primele două comenzi, doar că m-am trezit în acest uragan de activități și secunde rătăcite pe pistele de alergare, încât de-abia astăzi îmi onorez promisiunea. Care e principiul de comandă? Ăsta e singurul „dezavantaj”, că trebuie să fii super rapid/ă.

V-am zis, hainuțele de la ei sunt calitative și minunat de frumoase, așa că în momentul în care anunță că vor avea postări, cele, ori cei ca mine, care s-au îndrăgostit iremediabil de ei, așteaptă cuminți ora, și cum a fost postat produsul, hop, mesaj pentru a-l achiziționa. De cele mai multe ori poți vedea în story-uri produsele care urmează să fie disponibile, astfel că detaliile care te interesează pot ajunge la tine înainte de seara postării, iar tu să fii noorocoasa/norocosul care își va însufleți garderoba. V-am atașat câteva poze cu produse pe care ei le au, ori le-au avut disponibile, dar și o foooarte mică parte cu lucrurile pe care eu le am de la ei. Le mulțumesc încă o dată pentru felul minunat în care știu să ne ajute, să ne ofere zâmbete pe umeraș și să ne inspire, pentru că de cele mai multe ori combinațiile lor te inspiră pentru ținutele tale de zi cu zi. V-am mai spus că pe mine m-ați câștigat!

        Alte magazine pe care le-am apreciat în perioada asta, mai ales datorită reducerilor pe care chiar le-au avut au fost Reserved și Cropp. Urmăresc destul de mult variantele online ale magazinelor „comune”, așa că știu în mare parte prețurile pe care le au înainte și în timpul reducerilor. Iar ei chiar au avut în general reduceri reale, iar stocurile se actualizau periodic, spre deosebire de magazine precum H&M ori Zara, care, în perioada super reducerilor aveau disponibile fie mărimile foarte mici, fie stoc epuizat la toate mărimile și așteptam mult și bine fără să observ că produsele pe care mi le adăugasem ca favorite reveneau în stoc. Nu generalizez experiența mea, aceste întâmplări pot fi strict pentru mine, ori pentru produsele pe care eu le-am ales, daaar, pentru comenzile date pe Reserved ori Cropp, nu am întâmpinat niciun fel de problemă, calitatea a fost foarte ok, iar prețurile…mmm, greu de refuzat pentru mine, greu de acceptat pentru Dragoș în ceea ce privește numărul curierilor care sunau la interfon. Sneakersi de la 250 la 70 de lei, rochițe de la 150 la 60 de lei, tricouri, blugi, puteam să refuz așa ceva? 😀

       Acum să vă expun și partea goală a paharului. Cei care m-au supărat cel mai tare au fost cei de la CCC. Am observat pe pagina lor că nu eram singurul client complet nemulțumit de ei, așa că de acum înainte îi voi ocoli. Am comandat trei perechi de papuci, dintre care două nu arătau aproape deloc ca în pozele de prezentare, unii fiind acceptabili chiar și în varianta reală, ceilalți fiind total departe de gustul meu și al oricui altcuiva care i-a văzut. Am îcercat să îi returnez imediat ce i-am scos din cutie, dar cererea de retur mi-a fost prelucrată și atât. Cu toate că era menționat faptul că a doua zi de la prelucrarea cererii curierul va veni să îi ridice, asta nu s-a întâmplat nici a doua zi, nici a doua săptâmână, niciodată. Am făcut numeroase sesizări online, fără niciun răspuns. Când am accesat pagina de Facebook am început să mă simt mai bine că nu venise curierul pentru retur. Erau foarte multe persoane care trimiseseră produse retur de mai bine de o lună, dar care nu își primiseră banii înapoi. Bilă neagră, CCC, bilă foarte neagră.

Voi ce experiențe ați avut în ultimele luni? Ce părere aveți despre digitalizarea cumpărăturilor? Sunteri pro, ori contra acestor schimbări care au intervenit din necesitate?

 

Publicat de blogdezambit

Mereu am avut o problemă cu scrisul despre mine. Am tot completat formulare și eram pusă în situația de a scrie calități și defecte...am defecte pe care unii le văd calități, calități pe care eu le văd uneori ca fiind defecte. Cel mai ușor spun despre mine ca am o doză de nebunie-cât să visez că pot schimba lumea în bine...chiar și viața unui singur om. Și vreau să scriu despre asta într-un mod în care să vă conving că ar putea fi și visul vostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: