Eroii poartă mască

Sursa: cfbi.org

În filmele cu super eroi, majoritatea poartă mască, ori un alt costum, pentru a nu fi recunoscuți. Când eram mică, am întrebat-o pe mama de ce fac asta, iar ea mi-a spus că vor să arate că nu contează cine e în spatele acelei măști, acelui costumul, toți putem fi eroii altcuiva. Când eram copii, visam să devenim super eroi, poate Batman, Superman, Wonderwoman, ori măcar să îi întâlnim…pe ei, pe cei care salvează vieți, de multe ori punând viața lor în pericol. Dar zilele acestea, avem șansa de a ne vedea și susține super eroii. Deși mulți nu spun povestea zâmbetului lor, ascunși sub costume și măști, mai mult sau mai puțin improvizate, mai mult sau mai puțin sigure, ei sunt acolo, zi de zi, și au mare nevoie de sprijinul nostru.

Așa că astăzi, DRAGII MEI EROI, vreau să vă mulțumesc și să vă spun că:

Vă respect, admir și mă rog pentru voi, cei care îmbrăcați acel halat, indiferent de starea lui și de condițiile unității medicale în care lucrați, că din puțin, încercați să salvați vieți, că nu renunțați și credeți în voi și în oameni, că renunțați la o parte din voi, la liniștea alături de cei dragi, de familii, pentru a fi lângă noi. Astăzi vă mulțumesc, dragii mei medici, asistenți medicali, ambulanțieri, brancardieri, tuturor celor care lucrați în spitale, alte unități medicale, farmaciști, cei care înțelegeți perioada grea prin care trecem și dincolo de masca de super erou, sunteți oameni, pentru ceilalți oameni.

Vă respect, admir și mă rog pentru voi, cei care aveți uniforme și bocanci, care zi și noapte sunteți pe străzi, ridicați spitale din foi de cort, din puținul pe care îl avem, voi faceți mult. Știu cât trebuie să fie de obositor, că doare când familia rămâne pe locul doi, că unii dintre noi nu înțeleg, nu vă respectă, nu vă sprijină. Vă mulțumesc dragi militari, polițiști, membri ai Sistemului Național de Apărarii a Țării că ați fost mereu în sprijinul nostru, când zăpezile blocau drumuri, când inundațiile furau lumi și acum, când inamicul e invizibil.

Vă respect, admir și mă rog pentru voi, acea parte dintre autorități, celor care vă pasă de oameni, care nu dormiți liniștiți de atâtea nopți pentru a găsi cea mai bună variantă încât din nimic să facem multe, știu că nu sunteți un număr atât de mare, tocmai de aceea, vouă vă mulțumesc, e greu să rămâi altfel, într-o „lume greșită” în care se încearcă o uniformizare ce are conotații negative. Mulțumesc, Bogdan Anicescu pentru ceea ce faci și vouă, tuturor acestor B. Anicescu, al căror nume real nu îl cunosc, indiferent de timp, de loc, bunătatea voastră este lecția noastră.

Vă respect, admir și mă rog pentru voi, toți cei care ați rămas la serviciu, ca majoritatea dintre noi să rămână în siguranță, în case, cu posibilitatea de a avea lucrurile de care au nevoie, fie că lucrați în super/hipermarketuri, sunteți curieri, dezinfectați străzi, strângeți gunoiul, spălați scara blocului, pentru mine sunteți aceiași eroi ai liniei întâi. Vă mulțumesc celor care nu ați crescut prețurile în magazinele de cartier, celor care donați, vă implicați, sunteți voluntari.

Sursa: twitter

Vă respect, admir și mă rog pentru voi, toți cei care alegeți să ascultați, respectați, înțelegeți, acceptați eforturile, restricțiile, sacrificiile pe care toți trebuie să le facem în această perioadă. Da, voi cei care nu ieșiți degeaba din case, care vă limitați cumpărăturile, care vă ajutați vecinul bolnav, care nu cumpărați toate măștile din farmacie pentru că toți avem nevoie de ele, cei care completați declarația cu date exacte, corecte, respectați distanța recomandată, rămâneți oameni cu capul sus, când lumea e întoarsă cu susul în jos. Avem atâția eroi și putem fi eroi. E greu, știu, mai ales când atâția oameni au rămas fără locuri de muncă, mai ales când atâția oameni vor fi în șomaj tehnic, când suntem departe de cei dragi. Dar trebuie să ne ajutăm, să ne sprijinim, să fim acolo unii pentru ceilalți.

Zilele acestea eroii poartă mască.

FII ȘI TU EROU, RESPECTĂ-ȚI EROII!

Publicat de blogdezambit

Mereu am avut o problemă cu scrisul despre mine. Am tot completat formulare și eram pusă în situația de a scrie calități și defecte...am defecte pe care unii le văd calități, calități pe care eu le văd uneori ca fiind defecte. Cel mai ușor spun despre mine ca am o doză de nebunie-cât să visez că pot schimba lumea în bine...chiar și viața unui singur om. Și vreau să scriu despre asta într-un mod în care să vă conving că ar putea fi și visul vostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: